Dutch Citrix User Group – DuCUG

Choose Your Own Session

Tot 20 juli a.s. kan iedereen stemmen op maximaal 5 sessies van zijn/haar interesse. Hierna wordt de agenda van de 2e DuCUG meeting bekend gemaakt. Vanaf deze datum is het ook mogelijk om in zich in te schrijven voor het volgende event. De namen van de presentatoren zijn niet bekend gemaakt om zo iedereen een eerlijk kans te geven op basis van de inhoud.

(Het is niet meer mogelijk om te stemmen)

 

1.Van VB-Script naar PowerShell
Samenvatting: PowerShell is steeds belangrijker aan het worden. Veel ITers beginnen enthousiast aan deze technologie, echter met een ‘VB-Script gedachtengang’. In deze sessie zal getoond worden hoe je door eenvoudig die gedachtengang bij te sturen met minder code snellere en krachtigere scripts kunt maken met PowerShell. Want is PowerShell een programmeer taal? Een script taal? Of een Shell waar je toevallig ook mee kan scripten?

 

2. De kracht van PowerShell oneliners – Consultants editie
Door gebruik te maken van eenvoudige PowerShell oneliners is binnen enkele minuten een inventarisatie van een omgeving te maken… hoe is de storage utilizatie? Zitten servers aan hun maximale CPU/memory capaciteit? Werkt de AD replicatie goed? En hoe kun je tot deze oneliners komen? Hoe bouw je een oneliner, met goede performance als doel?

 

3. XenApp 6.5 mobility pack.. is it really necessary?
Wat het is het en wanneer of pas je het toe of configureer je het en natuurlijk een demo van een server met en een zonder mobility pack.

 

4. TBM — The Bandtwith Matrix

Using a remoting protocol like Citrix ICA is a necessity when delivering a virtual desktop via XenApp or XenDesktop.
Citrix ICA is basically transporting input (keyboard, mouse, speech) from the client to the server and vice versa with output (text, images, video, audio) over the network, requiring bandwidth. How much bandwidth is required depends on a lot of factors resulting in the answer “it depends”.

 

5. Windows Server 2012 RDSH & RDVH What’s New & wat betekend dit voor de upcoming ‘Jasper’ release
– What’s new in RDSH & RDVH met Server 2012
– Concurrent voor XenDesktop 5.6/XenApp 6.5?
– Wat kan Server 2012 bieden voor de upcoming ‘Jasper’release

 

6. Customer Case: XenDesktop & Imprivata

In deze sessie wil ik vertellen over een imprivata en XenDesktop implementatie bij een ziekenhuis. Een van de belangrijkste eisen was een reconnect tijd van minder dan 10 seconden. In deze sessie bespreek ik de tweaks die nodig waren om deze reconnect tijd te behalen. Daarnaast bespreek ik andere interessante zaken uit dit project.

 

7.Customer Case: Citrix Branch Repeater PoC

Een klant gaat wil XenApp gaat implementeren voor hun vestiging in Amerika. Ze hebben twijfels of XenApp de benodigde user experience kan bieden die vereist word. Met behulp van Branch Repeaters en EdgeSight for Load testing is samen met de klant een test uitgevoerd hoeveel bandbreedte benodigd is bij het aantal concurrent gebruikers, hoeveel impact bepaalde applicaties op het lijngebruik hebben en hoe er een optimale balans kan worden gevonden tussen performance en schermkwaliteit. In deze sessie wil ik over deze customer case graag meer vertellen.

 

8. 200+ Citrix Policies; Waar, wanneer en hoe gebruik je ze?!

Met de invoering van XenApp 6.5 en XenDesktop 5.x heeft Citrix het totaal aantal eigen policies voor server en sessie instellingen uitgebreid naar ruim 200. Een groot aantal is nieuw geïntroduceerd en allen kunnen binnen XenApp AppCenter, Desktop Studio en/of Active Directory worden geconfigureerd.
We kijken eerst hoe en op welke plekken we ze kunnen configureren en wat daarin de verschillen zijn. Daarna nemen we door wat we met al deze policies kunnen doen en waar ze voor dienen. Tenslotte gaan we een aantal (praktijk) scenario’s bekijken waarin vooral de nieuwe policies handig zijn zoals bij VDI en PVS implementaties.
Waarom naar deze sessie?
Deze sessie gaat dieper in op de beschikbare Citrix policies dan de meeste beheerders en
consultants soms doen. In de sessie worden aan de hand van voorbeelden de toepassingen van Citrix policies uitgediept en krijg je een idee wat je er allemaal mee kan doen.
Voor iedereen die een Citrix XenApp of XenDesktop omgeving beheert of implementeert en meer wil weten wat hij/zij nu met de grote hoeveelheid Citrix Policies kan doen is dit een interessante technische sessie om bij te wonen.

 

9. Customer Case: Doe maar alles erop en eraan

Nee, het is geen bestelling van een broodje Filet American bij een broodjeszaak, maar de requirements van de organisatie die aan de nieuw op te leveren omgeving worden gesteld. Alles wat je kunt verzinnen wordt gevraagd, denk aan hoge beschikbaarheid, disaster recovery, meerdere toegangspunten, afschermen van toegang tot de omgeving en/of applicaties vanaf bepaalde locaties, afschermen toegang naar hun klantomgevingen, toegang vanaf door andere partij beheerde werkstations (BYOD), logging voor bewijslast en dergelijke. Daarnaast dient de omgeving ook nog geplaatst te gaan op een door een ander onderdeel van de organisatie beheerde virtuele omgeving (Infrastructure as a Service) met hun eisen die ze aan de omgeving stellen. Als laatste ook nog het verzoek om het generiek te ontwerpen, zodat het concept bij meer organisatieonderdelen ingezet kan gaan worden en/of meerdere organisatieonderdelen op dezelfde omgeving geplaatst kunnen worden. In deze presentatie ga ik in op welke (technische) wijze we dit ontworpen hebben, welke uitdagingen we tegen zijn gekomen en hoe de omgeving er uiteindelijk uit gaan zien.

 

10. Personal vDisk, the deepdive!

Sinds de release van Citrix XenDesktop 5.6 in maart van dit jaar is de integratie van de Personal vDisk (RingCube) een feit. Met de komst van de Personal vDisk (PvD) is mogelijk geworden om personalisatie toe te passen binnen stateless VDI. Dus de voordelen van single image management zonder de beperkingen van het verloren gaan van gebruikers wijzigingen. De combinatie van het goede uit zowel de
stateless als de stateful VDI toepassingen.
Tijdens deze sessie zal ingegaan worden op zaken zoals:
– Wat is Personal vDisk?
– Wat zijn de voor- en nadelen van Personal vDisk?
– Met welke technieken en hoe is het toepasbaar?
– Wat heb ik binnen de VDI infrastructuur nodig om Personal vDisk toe te passen?
Een sessie waarin alles over de Personal vDisk wordt toegelicht!

 

11. Machine Creation Services, the real deal!

Sinds met de komst van Citrix XenDesktop 5 is Machine Creation Services (MCS) beschikbaar gekomen om virtual desktops te creëren binnen de VDI infrastructuur. MCS biedt naast Citrix Provisioning Services de mogelijkheid om op basis van één enkel image meerdere desktops op eenvoudige wijze aan te maken. Daarnaast biedt het tevens de mogelijkheid om eveneens op een eenvoudige wijze dit image te beheren.
Tijdens deze sessie zal MCS uitgebreid behandeld worden en komen er antwoorden op vragen zoals:
– Wat is MCS en wat doet/kan het?
– Wat is de techniek van MCS?
– Welke type “desktops” (desktop Pools) kan ik aanmaken?
– Hoe beheer ik deze desktops?
– Wat is de architectuur van MCS?
– Wat is de impact van MCS op de infrastructuur?
Kortom een sessie die alles duidelijk maakt in de wereld van Machine Creation Services!

 

12. 0 to 100 in 600 seconds – PXE Installation of XenServer

Een installatie van XenServer is meer dan next, next, finish. In deze presentatie laat Marcel zien hoe een installatie van Citrix XenServer kan worden geautomatiseerd om snel een complete infrastructuur van meer dan 100 XenServer servers uit te rollen. Daarnaast wordt de presentatie aangevuld met ervaringen, tips, truuks en valkuilen uit de praktijk.

 

13. RDS / XenApp Passwords: Gone in 60 seconds

Hoe is het nu eigenlijk gesteld met security in een XenApp of RDS omgeving?
In een demo zal ik 3 verschillende manieren laten zien om de wachtwoorden van alle ingelogde gebruikers in cleartext uit het systeem te halen.

 

14. Create your own Crack

Laten we eerlijk zijn: de meesten van ons hebben wel eens een crack of een keygen gebruikt. Maar wat doet een crack nu precies? Hoe maak je een crack?

Hoe maak je de crack generiek zodat deze ook op toekomstige versies werkt?
In een demo gebruik ik een driver package van Dell die zich alleen op specifieke Dell hardware laat installeren. Dit is een probleem wanneer je zo’n device wil redirecten naar een gevirtualiseerde omgeving bijv. XenApp of XenClient: de driver wil daar niet installeren vanwege de hardware check.
Ik ga laten zien hoe de check in elkaar steekt, we gaan de setup.exe aanpassen zodat we de driver in de gevirtualiseerde omgeving kunnen gebruiken. Dan gaan we een patch.exe maken en deze ook geschikt maken voor toekomstige versies van de driver.