Dutch Citrix User Group – DuCUG

Choose Your Own Session

Tot 20 September a.s. kunnen alle deelnemers van het evenement op 18 oktober stemmen op maximaal 3 sessies van zijn/haar interesse. Hierna wordt de volledige agenda van de 4e DuCUG meeting bekend gemaakt. Ook dit keer hebben we de namen van de presentatoren bij de sessie gezet, zo krijg je een goed beeld van de achtergrond van de presentator.

 

1. Next level automation power…

Presentator: Rob Aarts, Freelance Application & Desktop architect
Samenvatting: Hoe kunnen we de huidige taken van ICT  automatiseren?  Waarom zouden we dit doen? Wat betekend dit nu eigenlijk voor een organisatie? Hoe pakken we dit aan?
Waar loop je als consultant zoal tegen aan in deze trajecten?

 

2. The Advanced Image Management Toolkit

Presentator: Barry Schiffer, Senior Technical Consultant bij Inter Access
Samenvatting: The Advanced Image Management (AIM) toolkit is a fully automated and easy to use toolkit for advanced image management tasks like creating new major versions, new minor versions and assigned new image versions to Test or Production pools of virtual machines. Voor meer informatie http://www.barryschiffer.com/aim-toolkit/

 

3. StoreFront 2.0, entering the big league

Presentator: Esther Barthel, Technical Consultant bij Inter Access
Samenvatting: Korte presentatie van de huidige configuratie mogelijkheden van StoreFront 2.0 en hoe het steeds beter in staat is om de Web Interface te vervangen.

 

4. Citrix XenDesktop 7 certificering en examens

Presentator: Danny van Dam, Architect bij ATOS
Samenvatting: Met de Introductie van XenDesktop 7 zijn er ook nieuwe certificeringen geïntroduceerd. Wat is er veranderd en wat betekend dit voor de XenDesktop 7 examens van deze nieuwe certificeringen. De bèta examen periode is verlopen  en de definitieve examens zullen binnen beschikbaar komen. Waar moet je rekening mee houden als je deze examens binnenkort wilt gaan doen en wat staat niet in de officiële enablement guides wat wel handig is om te weten.

 

5. Microsoft MDT en WDS gebruiken voor het opnieuw opbouwen van de Provisioning Server vDisk’s

Presentator: Danny van Dam, Architect bij ATOS
Samenvatting: Hoe gebruik je de gratis Microsoft Deployment Toolkit (MDT) en Windows Deployment Services (WDS) om eenvoudig en goedkoop een Provisioning Server vDisk voor XenDesktop App edition, XenApp 6.5 of een Windows 7/8 VDI opnieuw op te bouwen via PXE/Netwerk boot. Wat moet je allemaal configureren en instellen in MDT en WDS om deze tooling hiervoor te kunnen gebruiken.

 

6. Unattended installation Citrix Provisioning Services

Presentator: Wilco van Bragt, Senior Consultant bij VanBragt.Net Consultancy
Samenvatting: In deze presentatie wil ik beschrijven wat de mogelijkheden zijn om Citrix Provisioning Services unattended te installeren. Hierbij zal ik be focussen op de powershell mogelijkheden (zoals ook aan bod zijn gekomen in de artikel serie) inclusief real-life ervaringen en zaken waarmee je rekening dient te houden (inclusief PVS specifieke onhebbelijkheden).

 

7. XenDesktop 7 automation and monitoring

Presentator: Roland van der Kruk, CTO bij SBC Projects BV
Samenvatting: De automatische installatie van Xendesktop delivery controllers, PVS en master images kan voor een Proof of Concept snel worden uitgevoerd. Met een dag voorbereiding kan een omgeving in 45 minuten worden opgezet. Gebruik maken van MCS of PVS kan daarmee worden getest, net als HA settings van PVS. Ook het image management kan bijna volledig worden geautomatiseerd. In deze sessie wil ik ingaan op hoe een omgeving in minder dan een uur kan worden uitgerold en wat hiervoor aan voorbereiding moet worden gedaan.

Eenmaal gebruik makend van de omgeving is het monitoren van de XenDesktop omgeving van belang, en dit wordt voor een deel mogelijk door XenDesktop 7 Director met de troubleshooting dashboard en de key features uit Edgesight, namelijk Performance Management en Network Analyse. In het tweede deel van deze sessie zal een analyse en korte demo worden gegeven van de mogelijkheden van de EdgeSight Advanced Analytics en van wat er aan dit totaalpakket van Citrix nog ontbreekt om 100% inzicht in de IT omgeving te hebben, niet alleen van alle Citrix componenten, maar ook van de rest van de IT omgeving. Om het mekka van Centrally Managed Desktops te realiseren met pro actief beheer, performance management en automatic root cause Analysis wil ik hiervoor kort wat aanvullende mogelijkheden van eG Innovations laten zien voor XenDesktop 7 ‘and beyond’.

 

8. Looking for trouble?

Presentator: Louis Göhl, Technical Consultant bij VCD IT Groep
Samenvatting: IT omgevingen worden steeds complexer, vooral door het toenemende gebruik van verschillende virtualisatie technieken. Hierdoor wordt het steeds moeilijker om snel en simpel informatie te vinden die je kan helpen bij het opsporen van problemen. In deze 30 minuten durende presentatie zal met de datamining-tool SPLUNK te zien zijn hoe er snel en simpel inzicht te verkrijgen is in een omgeving. Door middel van een live demo met SPLUNK zullen verschillende mogelijkheden getoond worden.

 

9. VMware EUC, competitie voor Citrix?

Presentatoren: Duco Jaspars, Consultant bij vConsult + Kees Baggerman, Senior Technical Consultant bij Inter Access
Samenvatting: Gezien de recente ontwikkelingen rondom het productportfolio willen wij dmv een presentatie de beide product portfolio’s tegen elkaar weg zetten.

 

 

Deze poll is op dit moment niet beschikbaar.