Dutch Citrix User Group – DuCUG

Choose Your Own Session

Tot 13 februari kunnen alle deelnemers van het evenement op 14 maart stemmen op (maximaal 3) sessies van zijn/haar interesse. Hierna wordt de volledige agenda van de 5e DuCUG meeting bekend gemaakt. Ook dit keer hebben we de namen van de presentatoren bij de sessie gezet, zo krijg je een goed beeld van de achtergrond van de presentator.

 

1. Hyper-V 2012 R2 met RemoteFX GPU hardware acceleratie

Presentator: Danny van Dam, Architect bij Atos
Samenvatting: Wat is er nieuw in Server 2012 R2 voor RemoteFX GPU hardware acceleratie met Hyper-V en waar kun je deze feature voor inzetten. Wat zijn de beperkingen en wat zijn de hardware requirements. Hoe kun je testen of de hardware aan de requirements voldoet.  Troubleshooting  Tips voor de meest voorkomende problemen met het configuren van RemoteFX GPU hardware acceleratie. Tijdens een Demo laat ik zien wat de use cases zijn en wat het effect is met en zonder RemoteFX vGPU.

 

2. App-V 5.0 met Remote Desktop Services customer case en best practices

Presentator: Danny van Dam, Architect bij Atos
Samenvatting: Best practices gebaseerd op een customer case met 1000 App-V packages, XenApp 6.5 en Provisioning Server. Tijdens deze presentatie laat ik zien hoe je App-V 5 kunt inzetten zonder een App-V management backend via PowerShell en hoe je PowerShell kunt inzetten voor het geautomatiseerd inladen van de packages. Welke configuratie is te gebruiken in  een stateless omgeving en welke in een statefull omgeving. Wat zijn de mogelijkheden voor het High Available aanbieden van de share met packages en hoe kun je dit nog optimaliseren.

 

3. Goodbye Citrix Application Streaming, welcome App-V 5!

Presentator: Bram Wolfs, Technical Consultant Application & Desktop Delivery bij ISSYS ICT
Samenvatting: Mede door de snelle ontwikkelingen van Microsoft op het gebied van applicatie virtualisatie, heeft Citrix besloten geen energie meer te steken in hun applicatie virtualisatie techniek en App-V 5 te omarmen als volwaardige vervanger. Steeds meer bedrijven kijken hoe ze App-V 5 kunnen integreren binnen hun bestaande of nieuwe omgeving. In deze sessie zal er stil gestaan worden bij de verschillende deployment mogelijkheden van App-V 5 en met name in combinatie met single image management technieken als PVS en MCS. Ook zullen er in het kort een aantal nieuwe functionaliteiten van App-V 5 belicht worden en komt ook de integratie met XenDesktop 7 ter sprake. Tot slot zal er een demo gegeven worden hoe er op eenvoudige wijze applicaties ontsloten kunnen worden met App-V 5 Scheduler en hoe dit een perfecte combinatie vormt met RES Workspace Manager.

 

4. Citrix Provisioning Services Advanced Settings Deepdive

Presentator: Wilco van Bragt, Senior Consultant bij VanBragt.Net Consultancy
Samenvatting: In deze presentatie doorloopt Wilco de configuratie instellingen beschikbaar binnen de Advanced Settings onderdeel van een Citrix Provisioning Services. Doordat deze beperkt gedocumenteerd zijn is er veel onduidelijkheid of en wanneer een van deze instellingen aangepast dient te worden. Deze sessie gaat (proberen) te beantwoorden welke resultaat de instellingen geven en wanneer deze aangepast dienen te worden.

 

5. Microsoft Windows Server 2012 RDS vs Citrix XenApp/XenDesktop, a comparison

Presentator: Wilco van Bragt, Senior Consultant bij VanBragt.Net Consultancy en Freek Berson, Windows Platform Specialist bij Wortell
Samenvatting: In deze presentatie nemen Freek Berson en Wilco van Bragt gezamenlijk de overeenkomsten en verschillen onder de loep tussen Microsoft Windows Server 2012 RDS en Citrix XenApp/XenDesktop. De focus ligt hierbij op de Session-Based Desktop Virtualisatie (beter bekend als Server Based Computing) technologie. De oplossingen van Citrix en Microsoft worden zowel vanuit een beheerders- als eindgebruikers oogpunt “unbiased” besproken.

 

6. Netscaler and StoreFront troubleshooting 101

Presentator:Timco Hazelaar, IT architect bij Login Consultants
Samenvatting: Tegenwoordig dient men een remote access oplossing in de Citrix wereld te bouwen op basis van de Citrix Netscaler appliance en Citrix StoreFront. Met name Citrix StoreFront is een relatief nieuw product. Ik wil tijdens deze sessie uitleggen hoe op eenvoudige wijze problemen kunnen worden achterhaald.

 

7. New Infrastructure, same printers the best of both worlds with the Universal Print Server

Presentator: Adnan Hendricks, IT Infrastructure Consultant, Architect, MVP, MCT Regional Lead , Speaker
Samenvatting: This session showcases a solution to a specific problem in Citrix VDI environments everywhere. All over the world companies are facing the need to innovate to new environments for the user workspace but still keep use of their printing investments? See how your work can be made easier by using the citrix universal print server. No more trying to get your old printer drivers to work in your new citrix environment no more struggling with suppliers to provide a new certified working driver. My notes from the field features real world case studies and implementations which saved companies from re-investing, stretching their original ROI!

 

8. The new road to Citrix Certification

Presentator: Sander Bierman, Technology Specialist bij Conoscenza
Samenvatting: Welke examens zijn nieuw en hoe kan de bestaande Citrix Certificering worden ge-update naar de nieuwe examens. En welk pad moet worden gevolgd om de CCP status te behalen. Wat houden de examens in en wat kan er verwacht worden bij de examens.

 

9. Virtualization-safe Active Directory & VM-GenerationID

Presentator: Sander Berkouwer, Microsoft Technology Lead bij OGD ict-diensten
Samenvatting: Active Directory Domain Controllers en servervirtualisatie waren een lastige combinatie. Hierdoor werd vaak werd ook geadviseerd om minimaal één fysieke Domain Controllers te implementeren, ingegeven doordat Active Directory de hoeksteen vormt van veel netwerkomgevingen.

Met Windows Server 2012 biedt Microsoft een berg mogelijkheden om vanaf nu virtualisatie daadwerkelijk nuttig en compleet in te zetten voor Active Directory zonder het risico van kleine foutjes met grote gevolgen. Tijdens deze sessie laat Sander Berkouwer zien hoe Windows Server 2012 Domain Controllers met Citrix XenServer 6.2 een schat aan nieuwe mogelijkheden biedt. Hoe je zelfs zelfverzekerd alle Domain Controllers kunt virtualiseren in zelfs de meest missie-kritische omgeving. Kom naar deze sessie om te zien hoe je vanaf nu Domain Controllers makkelijk, snel en veilig virtualiseert door gebruik te maken van de mogelijkheden die Citrix XenServer 6.2 met VM-GenerationID biedt.

 

10. Citrix ShareFile Enterprise, a complete story!

Presentator: Jits Langedijk, Senior Consultant bij PQR
Samenvatting: Welke backend componenten er voor een Citrix ShareFile Enterprise Edition configuratie noodzakelijk zijn is voor velen reeds een bekend gegeven. Tijdens deze sessie ligt de focus op de functionaliteit voor de eindgebruiker. ShareFile kent immers verschillende clients met elk een verschillende set aan features. Welke functionaliteit heeft men met welke client en device tot de beschikking?

Naast de vragen m.b.t. de functionaliteit zijn er uiteraard ook technische vragen welke verduidelijkt worden. Welke impact van ShareFile op de (netwerk) componenten binnen een bestaande infrastructuur? Hoe om te gaan met back-up en wellicht belangrijker, hoe deze te restoren in geval van een calamiteit.

Tot slot wordt tijdens deze sessie ingegaan op de vraag hoe ShareFile zich onderscheid van andere spelers op de markt van Enterprise File Synchronization and Sharing (EFSS).

Kortom een niet te missen sessie over alles wat Citrix ShareFile Enterprise Edition te bieden heeft!

 

 

Stemmen

Er kan niet meer worden gestemd.